Μενου επιλογών

 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το παρόν site είναι έκφραση του PREGENESIS (Πρότυπο Κέντρο Προγεννητικής Διάγνωσης) το οποίο είναι ειδικό ιατρείο του γυναικολόγου κ. Κούτρα Ιωάννη. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με πρόθεση να προσφέρει έναν ουσιαστικό οδηγό για ιατρούς και ασθενείς αλλά και για όσους ενδιαφέρονται για το ευρύ πεδίο της προγεννητικής ιατρικής, της μαιευτικής και γυναικολογίας και των συναφών ειδικοτήτων.

Ειδικά θα βρείτε πληροφορίες τόσο για την υπερηχογραφική προγεννητική διάγνωση, όσο και για τις επεμβατικές μεθόδους για την διάγνωση. Επίσης θα βρείτε πληροφορίες για μερικές τεχνικές επέμβασης στο έμβρυο για ενδομήτρια θεραπεία.

Η προγεννητική διάγνωση είχε, τα τελευταία χρόνια, μια αλματώδη ανάπτυξη και συνέβαλε στην δημιουργία μιας νέας υποειδικότητας, την «εμβρυομητρική ιατρική», που εκμεταλλεύεται όλα τα διαθέσιμα μέσα της τεχνολογίας και τις επιστημονικές γνώσεις για την εκτίμησης του εμβρύου ως «ασθενή».

Σήμερα πράγματι είναι δυνατόν να διαγνώσουμε μια πληθώρα εμβρυικών ανωμαλιών και να μελετήσουμε την φυσιοπαθολογία.

Μέσα από την δυνατότητα που μας δίνει η υπερηχογραφία μπορούμε να έχουμε μια δίοδο στο εμβρυικό περιβάλλον, που κάποτε δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε. Είναι τέτοια δε, που όχι μόνο μας επιτρέπει να παρακολουθούμε και να μελετάμε το έμβρυο, αλλά και να επεμβαίνουμε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ενδομητρίως.

Όλο αυτό προσθέτει νέα δεδομένα στην προγεννητική διάγνωση, ανοίγοντας νέους ορίζοντες τόσο στην διάγνωση όσο και στην πρόληψη/θεραπεία.